Hemma idag

Var alltså hemma idag, så passade på att fota min vackra prins till katt. Underbara Frasse på ett år, helt ner kär i honom haha. Älskade gubben, bjuder i alla fall på några fina bilder på honom redan nu. Det berhöver ju som sagt inte bara vara häst inlägg, så nu kommer en annan djur art!! // Jussie, Icco, Asley & Frasse
Ingen av dessa bilder eller någon bild jag lägger upp får användas på andra sider av en annan person på t.ex Facebook, twitter, Dayviews, stallet.se eller andra sociala medier eller andra bloggar. Om katten visstas av en annan person förutom mig och de folk som fått tillåtelse av mig så blir det polisanmälning utan varning..
 
 
 

Rid förbud

Hejsan, ursäkta för att jag inte skrev något inlägg igår. Det har faktiskt inte hänt så mycket denna vecka, förutom att jag har rid förbud tills på söndag då de misstänker en spricka i svanskotan eller ländryggen. Men finns inte så mycket att göra åt den saken faktiskt, får rida Ashley nästa vecka och komma igång med henne och ska INTE ramla av henne mer. Sedan så ska jag komma igång med min egen häst, leta upp annat foder som är mer muskel bildande även fett bildande. Sedan så jobba upp musklerna i rygg, länd, bakben, bog, hals och framben. Ja man kan väl nästan säga hela kroppen haha. Och jag ska nu börja leta efter begagnad kör utrustning och ev en sulky/vagn till Icco, jag blev så sugen på att komma igång igen med honom och vill ha det så varierat så mycket som möjligt med honom. Så jag kan variera mellan Trickträning, dressyr, markarbete, hoppnig, skogsritt, longering, tömkörning och körning. Så ja kommer ju ha alltid något att göra med Icco, eller ja jag kommer väl prioritera väldigt mycket och ta bort hoppning och körning nu i början men om ca 6 månader efter jul och när våren börjar komma. Då hoppas jag faktiskt att jag har en väl fungerade, frisk och halvt musklad häst. Nu har jag faktiskt inget mer att berätta, men ni får ha det så gött // Jussie, Icco & Ashley
 
Just det, firar 1 år och 5 månader med min prins idag :D <3

Klubbhoppning

Var som sagt då på klubbhoppning idag med Tuva och Meja.
Meja var så otroligt duktig, är så himla stolt över henne. Transporten var inga problem idag heller, väl uppe så var hon lite otålig, men när jag väl hade kommit upp så skötte hon sig super bra.
Red bara fram i ca 15 minuter, då hon inte orkar så jättemycket. Sedan skulle vi in i ridhuset, det var liiite läskigt enligt henne, dock förståligt då hon endast varit där inne en gång tidigare och då var det inte fullt med färgglada hinder och en massa människor.
De 3 första "hinderna" var hon lite tveksam på, men sen tyckte jag att det flöt på ganska så bra.
Är verkligen så himla nöjd med henne.
Har varit jättenervös inför detta, och jag vet att folk tänker "vad kan gå fel?" ALLT! Verkligen allt kunde gått fel, hon kunde bara bestämt sig för att han inte ville och kastat sig bakåt osv. Så jag är så underbart glad att det gick som det gick.
Fick även en del trevliga kommentarer om henne, sådant gör alltid en så glad.
 
Tuva var lite konstig idag, tanken var ju att E skulle hoppat 40 cm med henne, men hon trillade av Tuva på framridningen och Tuva var så himla skum, hon bara tog sats och sprang hela tiden, så vi gjorde ett ryttarbyte så jag hoppade 40cm med henne också, tyckte att hon lyssnade helt ok på mig inne på banan och vi kom runt felfritt, hade faktiskt varit pinsamt om vi inte hade gjort det, haha.
Sen i 70cm så var hon ganska så pigg och kom mot 2 hinder alldeles för fort så jag var tvungen att stanna henne och så fick vi 1 pet, så 12 fel i 70, men är ändå nöjd.
Har ju inte hoppat henne så mycket på sista tiden.
 
Är i alla fall överlag mycket nöjd med dagen och speciellt med Meja.
Har ev planerat in en Pay and Jump den 13/10, men vi får se :)
 
 
Länken till filmen från Mejas runda
/Emelie
 

Gårdagen, blandade känslor

Cindy kom ju somsagt 3a i Lb'n men i La'n så vet jag verkligen inte vsd som hände. på framhoppningen hoppade vi räcket några gånger och de gick galant. När jag kom på oxern så hoppade hon helt konstigt. Så jag red an igen. Hon stannar till och hoppar så in i bomben högt över och jag hinner inte med. Flyger av och allt blev helt svart i några sekunder. Tårarna kom och jag bara låg där, andetagen kom inte fram, de gick inte.

Jag fick hjälp att resa mig sedan så frågade mamma "ska jag avanmäla La'n?". Så ont som jag hade fått i rumpan va sjukt, jag skulle runt banan felfritt! Jag skulle! Så jag sa till mamma "jag ska runt den där jävla banan!" Så jag torlade tårarna och hoppade upp.

Hon stannade på oxern igen 2 gånger. Sen la mamma ner den och hon hoppade.Sen va jag tvungen att gå till banan.

Med en halvtaskig känsla gick jag in där. Hoppade 1, 2 & 3, 4 fick jag rivning. Sen 5an, en oxer in på kombination. De tar tvärstopp.
Jag gjorde en volt och red på de igen, de tog stopp och allt blev svart. Jag flög av igen. Mitt knä värkte och jag visste inte vad jag skulle göra.

Vi packade ihop och åkte hem. Fick gå med eb krycka igår för att ibte anstränga knät för mycket.
/elinne

Så ja, blandade känslor om gårdagen.









Allsvenskan Div 2 Fjälkestad

 
 
Var och fotade i Fjälkestad idag.
Så här kommer en liten bildbomb :)
 
 
//Emelie
 

519 dagar

Hejsan bloggen, har haft Icco i 519 dagar idag :D, idag var det menat att jag skulle hjälpa till med häst visning på Ashley. Men blev lite ändrade planer och jag kunde ligga kvar i sängen och sova, men blev att mysa lite hemma. Köpte en bräda till syrrans kille då hans katter(kattungar) kissar lite var stans när han inte är hemma. Sedan hälsade vi på uppe hos farmor & farfar i någon timma. Kollade på repris av idol, mycket om och men och väldigt mycket diskuterande bland vem som skulle ut och vem som skulle stanna (haha). Efter det åkte vi hem och åt, tog det lugnt innan jag skulle ut till stallet för att mocka, greja, fota och släppa in hästarna. Kom även en danskdam med hennes barnbarn förbi som ville se när vi släppte in hästarna. Var menat att jag skulle släppa in dem efter jag hade longerat och fotat Icco, men vad gör man inte för ett gulligt litet barn. Så planerade om och släppte in dem först i stället. Efter det mocka klart, fixa icco. Sedan ut och kollade ifall han halta, ska ju komma en och provrida imorgon så var ju tvungen att kolla idag. Sedan fotade vi lite var stans, var lite mörkt men några bra bilder fick jag // Jussie, Icco & Ashley
 
 
 
 
 

3a!

3a i Lb! Veterinär besiktningen klar och godkänd, nu kör vi!/elinne




Framme

Nu är vi framme ocv väntar på att gå banan i Lb'n!!
tagggaa


Godmorgon allihopa

Har precis sminkat mig och ska platta håret sen ner o äta. Sen går jag ut och fixar Cindy. Är grymt taggad och de hoppas jag hon är också!!

Men somsagt idag smäller de. Har bara hoppat 110 på pay and jumper och nu blor de riktig tävling!

wiiiie! inget kan komma i vägen!
/elinne











förlåt

har haft fullt upp och dåligt internet. Ref cindy barbacka igår med en kompis, nåhra bocksprång och oförberedd tävlinh med Maria va ju lite kul haha.

men imorgon debeuterar jag o Cindy regional La och inget kan stoppa oss den här gången. Vi har papper fixade och ingen kan nu säga att vi har en "skadad" eller en häst med astma. Min häst är inte skadad och hon har inte astma. :)

Men vi uppdatetar imorgon under dagen.

btw, så va jag i Lindesberg med min pojkvän ovh hans familj. Najs! /elinne




Dressyrträning

Tränade dressyr i 30 minuter för Cissi. Gick riktigt bra, visst, hon bockade lite osv, men när det väl gick bra så var hon som en dröm att rida, känns bra inför söndag i alla fall. Vi tränade på skänkelvikningar, volter, halvhalter och serpentiner. Skänkelvikningarna var lätt värst, haha, men det var ju första gången så ska inte klaga. 
Nu ska jag iväg och träffa lite kompisar :)
Imorgon ska jag till fjälkedstad och fota hästallsvenskan div 2, samt hjälpa en gammal kompis :)



Provridning på Icco

Nu går det verkligen framåt för min och Iccos del, jag söker ju som sagt medryttare (jag har tid för honom) men det är så att jag vill ju utvidga mina drömmar där av jag hjälper till att rida Ashley tills hon blir såld och sedan fortsätta utvecklas på en annan häst hos Lotta. Men vad jag tänkte komma till med det hela är att på söndag kommer det en tjej vid 14:00 tiden som ska rida honom, vad jag kräver nu i början är endast skritt och trav. Efter sommarbetet så brukar jag inte galoppera med honom i paddocken då han inte har sina muskler. Men hon kommer alltså att jobba och känna igenom honom i både skritt och trav, sedan säga vad hon känner osv. Vid 16:30 kommer nästa tjej och ska provrida, blir väl samma sak där. Känna igenom honom i skritt och trav, se ifall hon kan jobba honom. Vad jag speciellt kommer att kolla på är hur de matchar ihop, det är det viktigaste. Sedan så ska ju jag självklart känna mig säker med ryttaren, för det är ju ändå hon som kommer rida honom.
Egentligen ville jag inte ha en yngre ryttare, nu har jag en 15åring, 18åring och kanske en 25åring som vill rida. Jag satt en gräns på 18 + men att provrida skadar inte, om jag gillar henne och att hon inte är en sådan märkes, snobbig, vet allt ryttare så kan jag allt fundera på att låta henne vara medryttare. För en gång i tid så var jag faktiskt 15år jag med, när jag var 15år hade jag en egen foderhäst. Så någonstans måste man börja och möjligtvis är Icco den rätta hästen.
Så, detta ska bli spännande. Jag har ju som sagt bestämt max 5 dagar i veckan, men lär antagligen låta det rida 3-4 gånger olika per veckor, det kommer inte ha en hel helg för det är på helgerna jag har mest tid. Jag kommer i början vara med och kolla, det beror nog också på vem det blir som är den lyckliga. För vissa har ju mer kunskaper än den andra, fast jag ska försöka komma ut de 2-4 första gångerna och bara kolla när det rider. För vill inte ha någon som drar, rycker, sliter, skänklar som om att han är en ko, rida obalanserat, sitta snett, rida mer åt andra hållet än andra och speciellt inte galoppera förtillfället i paddocken. Jag vill att hon ska kunna lägga upp schema för de dagarna hon ska rida, jag kan korrigera lite, men det dagarna hon har honom ska ju delvis vara som hennes egna bara att jag bestämmer lite. Men jag kommer att uppdatera på Söndag kväll hur det gick // Jussie, Icco & Ashley

uppdatering

Hej, ursäkta för att jag inte uppdaterade igår. Men får allt skylla på att jag kom hem sent och för att jag är sjuk. Men det hända en del grejer igår, red Ashley och det är faktiskt en som ska komma och kolla på henne nu på lördag. Men vi försökte träna henne en hel del ifrån marken, jag longerade henne alltså var jag hennes ledare. Lotta (spöket för Ashley) kom gående, springande och prasslande med en presenning. Så ja Ashley skenade, stegrade och försökte allt för att undvika lotta, men efter 10min började det släppa. Hon tog det lite mer lugnare och tydde sig istället till mig. Sedan så skulle vi börja gå med henne över denna presenning och jag ledde henne i början för att visa ”det är inte farligt” sedan longerade vi. Jag fick se en hel del problem ifrån marken hur hon gjorde för att slänga av en ryttare. Men det slutade efter ett tag och hon brydde sig knappt vad Lotta gjorde.
Sedan så tog vi fram den stora blå tunnan, vi började smälla och ha oss bakom henne och ja hon gick verkligen på tå hela tiden, sedan så började vi rulla den framför henne på henne och sedan emot hennes bakdel. I början gick hon iväg snabbt, försökte vända om ja allt för att undvika tunnan. Sedan så släppte det och lotta kunde kasta emot hennes bakdel och hon gjorde inte så mycket väsen av sig.
Sedan så skulle jag rida henne, skritten gick bra lite seg kanske. Vi gick över bommar och växlade i varven. Sedan så jobbade vi väldigt mycket i vänster varvet för att hon är mer byggd på höger. Traven gick super bra i början hon skötte sig galant, dock hetade hon till rejält och ville springa på men jag skötte det bra. Skulle dock byta varv och kände redan innan att det var en dålig ide, jag kom i obalans och hon stack med mig, jag hör hor lotta ropar ”gå in på en volt” jag gör det men sedan så blev jag helt låst, Ashley for upp med huvudet, jag tappar en tygeln och staketet är min ända utväg. Hon stannar men samtidigt vänder och jag faller ner på baken igen…. Lite smått förbannad över mig själv, men man lär sig av sina misstag. Och efter det hoppade jag upp igen och hon skötte sig i traven efter det och sedan saktade vi av och slutade när det gick som bäst. Sedan skrittade jag hem, jag var ändå väldigt nöjd över passet.
För Iccos del så har det bara varit lugnt, fått vila och bara njutit. Mockat och han har fått mycket godis. Nu så söker jag medryttare till honom, så en ska komma och prov rida nu på söndag sedan är det två tills om ska förhoppningsvis provrida, så jag har lita att välja på. Så detta ska bli spännande  // Jussie, Icco & Ashley

Ämtsätters Estelle

Tänkte skriva lite om min alldeles egna häst Ämtsätters Estelle. 
 
 
 
Den 27 Augusti 2012 föddes denna lilla stjärna. Stella som hon kallas kommer från Red Rome Rocket och hon ägs av oss. Pappan till Rocket heter Stanford 687. 
 
I början visste ingen omStella. Vi köpte henne i feburari men lagom till sommarbete skulle börja märkte vi lite att hon börjat blivit tjockare. Vi trodde hon hade ätiti upp sig så vi brydde oss inte om de. Sen när mamma skulle betäcka Rocket, åkte hon om och om till stuteriet men Rocket va inte brunstig. Efter 4:dje besöket så tog dom ultraljud. Och där i magen låg hon, Stella. 
 
Ingen veterinär hade märkt de eller någon. Så i slutet av augusti kom hon. 
Här är hon bara ca 30min gammal. 
 
I framtiden är de tänkt att hon blir min storhäst när jag blir 18. 
I dagsläget har hon växt om Cindy och Cindy är 147,5cm. :) 
 
Fråga om de är något ni vill veta!! :D
 
/Elinne
 
^Dehär är Rocket, Stellas mamma. 
Visst ser man likheterna?:)
 

Tömkörning x3

 
 
Stack till stallet i ösregnet, som tur var så hade hon som äger Tuva och Maja redan mockat och Becca hade mockat hagen. Så när jag kom dit så tog jag in Tuva direkt, sedan väntade vi på att regnet skulle avta innan vi gick ut igen.
Tömkörde då som sagt henne, vilket faktiskt bara är andra gången, men det gick riktigt bra! Tränade mest i skritt, men även lite i trav. I början var hon seg och inte alls kul, men det släppte ganska snabbt.
Höll väll på i ca 20 minuter och hon verkade faktiskt tycka att det var roligt, för på slutet så hade hon väldigt mycket mer energi och power än när vi började.
 
Sedan tog jag in Maja, vilket hon var så glad över, kom i hagen och små gnäggade.
Tömkörde sedan henne också, hon var framme hela tiden och gick på som bara den.
Dock så blev hon trött fort då hennes kondis är som den är. Men det blev ganska mycket trav för hennes del, så är nöjd över henne. Höll väll på med henne i ca 20 minuter.
 
Sparade Meja till sist, hon var som vanligt väldigt pigg, och taggad.
Skrittade mest, men även en del trav, dock så fattade hon inte poängen med att trava snyggt och samlat idag, utan bockade sig genom det första varvet, sen så lugnade hon sig, haha, ibland undrar jag vad hon får för sig.
Höll väll på i ca 30 minuter med henne, men jag var riktigt nöjd med henne på slutet.
 
Imorgon får hon faktiskt vila då jag ska jobba, men det blir nog bra för henne.
 
Kommer lite bilder ifrån idag också
 
 
 
// Emelie
 
 

Äppelpaj

Pojkvännen kom hem och ville ha paj.. Så jag är ju en toffel , så jag ställde mig och gjorde en äppelpaj. Den vart riktigt god!:D/elinne

JAG AVSKYR HÖSTEN!

Tänkte precis sticka till stallet, vädret ser helt ok ut, byter om osv, öppnar dörren, regnet börjar ösa ner! Roligt värre! 


Gårdagens träning

Det gick jätte bra. Cindy va kanon och såklart Regina!! Efter varje gång jag kommer därifrån är jag super nöjd.

Men cindy va jätte hälig i traven och hon är verkligen en helt annan häst. ♥

I slutet av passet hoppade jag en bana en hinder runt 105-110cm. känns inte ens högt längre.

Är riktigt taggad inför helgen!!
/Elinne

en liten bild från igår som jag tog från reginas fb!!♥

Veckan

Eftersom att jag inte har så mycket att görs så kan jag ju ladda upp en ungefärlig veckoplanering för resten av veckan. 

ONSDAG: Förmodligen vila eftersom jag ska försöka hinna med Tuva och Maja också. Kanske ett kort tömkörningspass i paddocken.

TORSDAG: Om det inte blir tömkörning på onsdag så blir det idag, annars en kort promenad. 

FREDAG: Dressyrträning för Cissi, hoppas hon kan skärpa sig lite. Men ska försöka få över lite bommar också inför söndagen.

LÖRDAG: Vila inför söndagen och efter fredagen :)

SÖNDAG: Tävling! Vi får väll se hur det går, haha. Ska bara gå över kavalettibommar, mest för att starta någonstans. Det får gå som det går :)
Ska även starta 60cm med Tuva och känns det bra så hoppar jag faktiskt i repgrimma. 



Kvällsritt med Becca och Amy

Skulle egentligen inte ridit idag, men när jag väl kom till stallet, så ångrade jag mig. Vi red i ca 30 minuter, mestadels trav hon kändas lite seg, men fortfarande väldigt positiv :)



träning

skriver sen :* /elinne


hemska äckliga jävla människor



/elinne

Barbacka pass

Tjaa, kom nyss in efter att ha ridit Cindy. Blev ett backapass i ca30 min. 
Hon lyssnade väldigt bra, dock lite pigg, men hon skötte sig iaf. Vart mest skritt och trav arbete. Tog några galopper och hon tog skänkeln direkt och började söka ner! Fyfasen vilken känsla. 
Hon va också väldigt tittig. Allt va farligt. Men men. 

Nu ska jag snart iväg till bussen. Sover hos min pojkvän inatt. Myyyys!! 
Men vi hörs. 
Pusshej!! / elinne
En liten bild på mig och min pojkvän när vi va i Idre i sommras<3RidtravarSm 2013 Ridtravar Sm 2013

Tömkörning

Tömkörde henne en runda genom byn, gick super bra, hon var lika lugn som vanligt och brydde sig inte så värst mycket. 
Imorgon ska jag försöka hinna med att rida en sväng, men vi får se. 


/Emelie 

Smärta

En del av oss har högre smärt gränser än andra, jag kan väl själv påstå att jag har en hög smärt gräns då jag kan slå i min tå flera gånger om utan att få riktigt ont. Men i fredags så ramlade jag av Ashley och det var inte bara en gång utan två gånger och ramlade på samma sida. I lördags kunde jag knappt stå utan det fick bli liggande näst intill hela dagen och då hade jag inte heller min häst. I går så kunde jag inte sitta ner, sådan stor smärta och nacken var inte heller med mig. Åkte ändå ut till stallet för att gå igenom en smärtsam mockning som tog dubbelt så lång tid. I morse när jag vaknade kunde jag knappt heller gå, men iväg till stallet var det. I dag var det markarbete och jag vill verkligen inte missa en ända sekund jag kan lära mig i ridning så upp på hästen var det, hade inte så värst problem när vi skulle rida lätt eller sitt ner i traven, det började komma när vi skulle trav hoppa och när man landade så studsar man till med knäna. Men det är ju inte bara det som studsar utan även höften som är kopplad med svanskotan så, jag körde ända tills jag kände att det gick super bra för både mig och hästen och sedan fick det vara bra, där kände jag att jag har nått min smärt gräns. Sedan så skulle jag hoppa av hästen, när jag landade så kunde jag se fjärilar över mig. Den smärtan.... Men ska inte klaga jag har antagligen inte brytit något i kroppen // Jussie, Icco & Ashley

Ändrade planer

La'n startas i helgen istället på skogslottens ryttarförening. Har faktiskt varit där förut. Ridtravar Sm hölls där nere. :)
Så ni vet ni, godmorgon btw!


Lite bilder från träningen

 
/elinne

Mys

Åkte till pålsboda förut vid 7, åt med Antonio (min pojkvän), käkade kebatallrik. Romantiskt (;
sen va vi med några kompisar och hade allmänt kul. Vi hittade en skrinda eller vad de heter, en vagn man kan dra saker i iaf, sen knöt vi fast den i en cykel och körde nerför backar. Sjukt kul.

tyvärr så gick den sönder eftrr typ 1 timme.. Men men.

Nu sitter jag i hans säng och väntar på att han ska komma upp o lägga sig. Är grymt trött. Imorgon bär dd av hemåt och träffa ponin.

Nästa helg blir de eventuellt tävling i karlskoga. Ska bara hoppa Lc-Lb för att förbereda henne lite inför La'n i oktober.

Men ha de såbra! /elinne


nästa gång pengarna kommer..

Då säger Cindy att detta ska införskaffas.. Hehehh..



GG skydd.. Bruna med guld detaljer, mums!


GG schabrak.. Marin+brunt=♥♥♥♥
kommer passa till skydden as bra!



Måste erkänna att Cindy har riktigt bra smak.:)
förövrigt så är jag hos min pojkvän till lmorgon så de kan va lite segt med inlägg från mitt håll. Så ni vet:) /elinne

2 riktigt bra ridpass.

Hann inte skriva ngt igår, så får väll trycka ihop 2 ridpass i ett inlägg. Igår då så red vi i "paddocken", endast skritt i ca 20 minuter. det gick toppen bra, hon är lite stelare i höger varvet, men det släpper lite hela tiden. Gjorde lite små volter, vände snett igenom osv, sådana grejor som hon tycker kan vara lite svåra. Testade även bensydden på henne, de fram var liiiite små och de bak var liiite stora, men inget större problem, så tror jag behåller dem. Emme var även med och fotade, så bilder kommer :) Idag så red jag ut, har faktiskt inte gjort det på ett tag, så det var superkul. Lånade Tuvas dressyrsadel och jag måste verkligen köpa en dressyrsadel så himla underbart är det, speciellt på en sådan häst som Meja, så sitter man lite stadigare. Vi red i alla fall ut ca 30 minuter, red bort till klätterbacken och klättrade där kanske 4 gånger. sedan red vi hem igen, mycket trav för att göra av på all energi hon har just nu. Sista travsträckan var på en stubbåker och hon sprang på som bara den, super härligt. Sen när jag skulle sakta ner henne så fick hon lite spel och bockade några gånger, haha, men annars så skötte hon sig super bra. Pappa var med som sällskap så det blev lite bilder idag också :)

Jussie tipsar

Idag så tänkte jag faktiskt börja med en sådan "Jussie tipsar" och ja det kan vara allt ifrån att rida, träna i från marken, hoppning, dressyr och hur man själv får motivationen till att träna, för ryttare behöver också en bra hälsa. Bilden nedan visar hur man ska komma ifrån långsidan och sedan komma in på kortsidan och vända upp ifrån hörnet och sedan hoppa ett rätt uppstående eller så kan det vara oxer eller stigsprång. Spelar inte så mycket roll vad det är för hinder bara hästen och ryttaren klarar av det. Men det ska finnas 15m avstånd mellan hinder och vägg, man ska inte heller vända för tidigt. Om hindret står riktigt rakt emot hörnet, ja det är det klart att man ska vända precis vid hörnet. Och då hindret står mitt i ridbanan så är det lätt för hästen att vilja springa åt andra hållet så man måste hålla hästen väl förberedd och ställd åt det hållet ni ska åt. Jag anser själv att detta är en väldigt bra övning att försöka komma rakt in på hindret, veta när man ska vända och man kan alltid avancera upp det och göra lite snävare svängar. Efter detta hinder som man kan göra åt olika håll och det är precis som att jag har skrivit ovan bara att det är motsatta håll.
Men så kommer vi till en volt där det ligger 4 bommar med 3m, 3m, 5m, 3m, vad jag har fått lära mig är att man ska komma in i en lugn galopp och sedan förlänga steget mellan 3m och 5m och sedan samla och gå ner till samma galopp som man hade mellan 3m och 3m. Detta är något som man verkligen får tänka till på, man får inte skynda fram och komma i all världens fart in på bommarna. Det finns ju alltid en risk att gå om kull eller så kan man ha tur att komma rätt.
Om man ska göra detta till en bana så börjar man ifrån vänster varv, kommer in på bommarna gör kort galopp, länger ett steg, sedan kort och kort galopp. Efter det ut på fyrkant och galoppera upp till kortsidan för att sedan vända in och hoppa det hindret och glöm inte att byta till höger galopp. Efter det samla ihop hästen och kom in på volten igen, galoppera kort, kort, längd och sedan kort igen och sedan ut på fyrkanten och passa på att öka galoppen på en längre sträcka för att sedan ställa och förbereda hästen inför sista hindret som är lika dant som förra hindret bara i höger var. Detta kan göras om och om igen och en väldigt bra träning för både häst och ryttare då man kan träna väg, tempo och komma rätt.
Ett lite tips ifrån mig // Josefin, Icco & Ashley

Detta var inte förvänntat

Hejsan, idag nöjt jag verkligen av min ledighet, låg och drog mig i sängen i ett par timmar extra och nöjt av att sitta i soffan halva dagen. Visst hade jag det tråkigt då jag har börjat komma in i en rutin och vill jobba och min hjärna och kropp behöver jobba varje dag nu utan att bli rastlös. Men, idag så behövde jag inte rida Icco en i stallet skrittade ut på honom och det underlättade en hel del för mig. Extra tid till att röja hemma och pyssla om mig kan man säga, för det har ju varit en väldigt krävande vecka speciellt för mig som har lite övervikt och är inte van. Men det var att ställa om sig lite på eftermiddagen, jag tog i alla fall en varm dusch idag för att göra musklerna mjuka och kroppen på nya varv.

Sedan bar det av till Ashley, mötte flickan redan i den första hagen idag. Gick in och gosade med henne och sedan på med all utrustning. Idag var det matchning som gällde, vitt, vitt, vitt haha. Vi lindade alla benen i vitt och hade på det vita schabraket, vi trodde ju lite att snyggheten skulle skärpa till henne. Idag var det alltså trejde gången jag skulle sätta mig på hennes rygg, första gången jobbade vi bara henne i skritt, andra gången jobbade jag henne i skritt och trav och det blev några testningar på mig och henne. Men sedan fick vi en riktigt fin trav på henne och vi avslutade när det var som bäst. Idag tänkte jag sakta med säkert jobba mig upp till galopp. Men, det blev ett steg ner till att endast jobba i skritt.

Hon är som sagt bakskygg, först trodde vi att det var sadeltvång men inget handlar om sadeln utan det är när något som är bakom henne det är då osäkerheten kommer fram. Så när jag ska sitta upp så är ja tvungen att gå ner i från pallen och spänna på andra sidan och då välter pallen och hon blir redan spänd då för den föll bakom henne. Jag tänkte inte så mycket på det då utan ställde tillbaka den, hängde lite och sedan satt upp och ja alla borde veta att när man precis att satt sig på hästen så har man knappt någon balans. Det är då pallen välter igen och hon far upp och ner, hit och dit och rätt som det var låg jag på baken. Fick inget vidare ont då utan gick iväg och hämtade hästen och sedan gick något varv och sedan bestämde vi att så fort jag sitter på så tar dom bort pallen. Jag satte mig på henne igen, men då blev hon så osäker för hon såg inte pallen och upp och ner, hit och dit blev det igen. Men denna gången höll jag mig längre men när min balans var borta så gled jag av henne igen. Och där låg jag på baken och bara kollade på henne, kan ju erkänna att svanskotan var lite ner bulta. Då gick Lotta och hämtade longerslina och jag longerade henne i både skritt, trav och galopp i båda varven och efter det så ställde vi oss åter igen där. Den här gången hängde jag mer på henne och när hon stod och halv sov så satte jag mig upp och Lotta tog bort pallen. Så man säger tredje gången gillt.

Jag började sedan jobba henne i skritten, gjorde en del volter, och en del 8:or, serpentiner osv. Hon gick så galant och fint och jag är så stolt över henne flickan, just då kände jag inte smärtan men det var ju för att man var i ett chocktillstånd. En tränare kom även förbi och hon sa att det ser ut som att det går bra, det sa hon i alla fall innan hon fick veta av det två ofrivilliga avsittningarna. Men hon förstod mig, det är inte lätt att sitta på en häst som vrider och vänder sig och man själv inte har en balans. Men jag slutade detta på bästa sätt, hon fick lång tygel och sökte sig neråt och sedan skrittade vi till stallet. Jag är så stolt över Ashley, nästa gång blir det nog att vi drar oss ner till paddocken där JAG får visa lite mer vem Ashley verkligen är för jag vet att hon kan så mycket mer den här damen. Men ja detta var min dagen, nu sitter jag med en stor fet smärta i röven med ett stort blåmärke haha. Ha det gött // Jussie, Icco & Ashley

(lånad bild ifrån ägaren)

Ashley, nikita och tyson :)

PAKET!

Allt i stallet för klart när jag kom dit så blev bara lite pussar i hagen, men hon dör inte av en vilodag då och då. När jag sen kom hem så hade mitt paket kommit :) Hade nämligen beställt benskydd från Charlies. Samma modell som mitt rosa HV polo schabrak, hoppas bara att de passar, de ser liiiiite små ut, men det kan vara jag som inbillar mig. Så imorgon ska de provas. Blev förresten sjukt sugen på att tävla dressyr, när Meja och jag kommit lite längre så måste vi försöka komma ut på lite dressyr, har blivit mer och mer för det nu.
/Emelie

Knock-Out Dressyr

Var med på knock-out dressyr idag, fotade lite, men det blev verkligen inget bra alls.
I alla fall så vann fjälkestad, wiho :)!
Ni får några bilder på Ellen och Vangelis här ändå.
/Emelie

Hoppträning "inte"

Idag var jag på skolan och red, jag visste ju redan ifrån början att vi skulle ha hoppträning så det var riktigt spännande. Vi blev indelade i gruppen "inte för att vara sån" men det kändes lite som att de kategoriserade oss en hel del. Jag de jag red med kanske inte var de säkraste på hoppning, som jag. Och sedan har vi den andra gruppen där alla kunde hoppa och vågade. Men i alla fall jag var i den första gruppen och byggde fram några hinder, sedan så var det deras tur att rida. De var 6st i den gruppen och i slutändan efter två personer bakat ur så blev vi bara 3st som skulle rida i min grupp.

Jag fick ju då min käraste Creon har ridit han tre dagar i rad nu, så det kändes väldigt tryggt att få rida honom en sista dag. Vi gick in på banan och hoppade upp och red fram. Inga problem alls, vi fick lära oss hur man ska ha skänkeln, armarna och hur man gasar och bromsar utan att dra i tygeln. Så skänkeln/fötterna skulle vara 10 i 2 "om man tänker klockan" händerna skulle vara spik raka och helt obehagligt raka och vi skulle sitta tungt/djupt ner i sadeln. När vi kommer igång ska vi sänka handen och när vi vill sakta ner eller göra halt så höjer vi handen. Inget svårt alls, detta gjorde vi i en hel del varv och det gick riktigt bra. Sedan så fick vi testa över en bom och sakta av i mitten och sedan komma igång igen. Roligt och väldigt tråkigt, haha! Och sedan gjorde vi detta i galopp och jag har aldrig testat den här metoden innan, så det blev en hel omställning för mig och hur jag ska rida Creon.

Men, nu kommer jag till det som gör mig så JÄVLA (ursäkta för mitt ordval) besviken. Jag tycker själv att jag har god balans, kan rida bra, vill framåt i min ridning osv. Men så kom jag i den här "nybörjar" gruppen kändes det som. Jag vet att på en hoppträning behöver man inte alltid hoppa och att hoppa gör inte själva träningen. Men vi fick inte hoppa en endaste hinder förutom att galoppera över en bom hela tiden. Medan den andra gruppen fick hoppa, ska det inte vara likgiltigt? Eller ska man behöva bli sär behandlad där med. Jag är en dressyr ryttare men hoppning är så nyttigt för min balans och nu fick jag bara trava runt flera var och galoppera då och då för att lära hur jag ska starta och sakta av en häst, något jag vet men kanske med en ny metod. Blir bara så besviken och man känner sig väldigt kränkt. Har gått runt tjurig hela dagen kan man nästan tro, på eftermiddagen hade vi i alla fall teori med Malin och vi gick igenom olika hinder typer, avstånd osv. Sedan så fick vi rita vår egna bana som vi antagligen kommer hoppa någon dag.

Imorgon är jag ledig så kommer sova ut och få bort min träningsvärd med att gå ut på en 5km och sedan ut till stallet på eftermiddagen och rida två hästar. Icco ska ut och intervall träna, få upp hans kondition så kommer bli väldigt mycket växlingar mellan trav och skritt. Ashley ska jag faktiskt få en bra trav och sedan börja jobba med traven och inte Lotta hade några andra planer för oss. Men jag ska faktiskt jobba henne riktigt bra imorgon, kanske skenar hon inte alls den här gången. Men ja, nu blir det film, godis och mums dricka och njuta av sovmorgonen ha det gött // Jussie, Icco & Ashley

https://cdn1.cdnme.se/4240428/6-3/img_3841_523214999606ee66758a22df_thumb.jpg

3 år

Den 12 September 2010 fick jag nämlingen cindy, alltså 3 år sen idag!♥















gud förlåt

orkade knte skriva igår då de blev lite sent.. Ovh jag är ju sjuk.. Nen min pojkvän var med ovh fotade så färska bilder kommer komma upp. :)
/elinne


fysträning på morgonen och tre hästar efter det

Hejsan, ja idag har det varit en jobbig men väldigt bra dag. På morgonen blev i beordrade att ha på oss träningskläder, haha. Jag och träna funkar inte riktigt ihop, men det är bara att bita ihop som man säger. vi åkte iväg på en liten biltur och landade vid en fotbollsplan och ja då undrar man lite. Efter det så kommer man fram till en träningsbana, allt mellan krypa, klättra, hoppa och springa (som en militärbana) Ja, men detta var ju peppande och jag ville verkligen köra. Så det blev att jag skippade några saker på grund av min höjd rädsla men annars funkade det kanon bra. Bästa var att vår instruktör (som är våran rid instruktör) var så nöjda över oss och det gjorde mig änu mer peppad till att hitta på något nytt och skoj, efter det åkte vi tillbaka till ridhuset. Bytte om och sedan käkade, efter det så var det galoppträning på schemat. Jag fick Creon på träningen och då skulle vi träna allt mellan kort skritt, snabb skritt, kort trav, snabb trav, kort galopp till väldigt snabb galopp. Creon är väl inte direkt natur hästen tittar på allt och inget och vill verkligen busa till det. Jag var väl på väg att ramla av honom kanske 20 tals gånger då han flänger upp med huvudet och hoppar fram i galoppen och där sitter jag som en vante och vet inte hur jag varken ska styra, stanna eller om jag ska öka. Haha! Men det gick bra, det blev en väldigt stor balans övning för mig och honom då han är väldigt klumpig. In kommer i alla fall en väldigt svettig häst, men fy vad kul det var. Efter så tvättade vi av hästarna och pussade dom för dagen, sedan kom mamma och hämtade mig och vi åkte till nästa stall. Nu var det på tur att rida Icco också, som någon kanske inte förstått så var Creon skolan häst och Icco är min helt egna häst. Jag har ju dock inte lagt upp något schema för honom, det blev att jag sadlade honom och det fick bli ca 40 min dressyr i paddocken, vi jobbade väldigt mycket på böjt spår i skritten. Ville få honom mjuk och följsam och öka en hel del, vi växlade även mellan kort skritt till ökad skritt. Något han verkligen reagerade bra på och flyttad med skänkeln. Sedan så tränade vi även på lite mer ökad trav, dels för att kunna sträcka ut sig och komma igång och sedan körde vi lite mer på samlad trav där han fick tänka och börja jobba under sig. Och det var verkligen att lyckat pass, han brukar inte vara så följsam men då. Ja då var han en klippa och verkligen helt underbar. http://www.hastnet.se/marknad/annons.php?annonsid=19566&marknad=4 Sprid gärna vidare länken :) Efter allt hos min älskade häst så bar det av till den tredje hästen. Idag skulle jag även rida Ashley, var riktigt peppad då de tidigare två hästarna hade gått så bra. Så ut till henne och ja chockande så kom hon till mig i hagen så det var en väldigt bra start för oss både. Myste lite extra med henne och det var faktiskt några som var och kollade på henne under dagen (ridskola) och ja Ashley är ju hon själv, ingen tress här inte. Så när Lotta red så var inte Ashley riktigt med på att trava så det blev full sken och de vill (tack och lov) inte köpa henne hehe! Men jag satte upp som vanligt den här gången, började av spännt och jobbade med skritten i ca 20 minuter kanske och sedan så skulle jag träna på traven idag, men denna lilla dam var ju inte på topp för det i början. Haha hon började skena med mig och jag tänkte ska jag ta höger eller vänster men körde rakt fram istället emot staketet, hon stannade och vi jobbade vidare. Hon var verkligen med på att få av mig hahaha, försökte flera gånger om. Sedan försökte hon igen och då han jag inte rumpan på sadeln igen, men ja staketet var min ända utväg och hon stannade, nu gjorde hon inte några stora grejor längre. Utan nu blev det jobba, jobba och jobba. Hon lyssnade på mig och vi fick fram en väldigt vacker och fin trav. Jag är sjukt stolt ägaren är det, har fått en massa beröm. Någon gång ska vi dra oss till en riktigt paddock och rida och sedan ska jag ta grönt kort och då är det tävling som gället, peppa. Ashley var ju ute på försäljning men nu ska Lotta ta bort den och låta mig rida och tävla henne och sedan när hon är vältränat och fin och inte har sina stora problem så ska vi sälja henne för en större summa. Men detta är verkligen en bra start för mig i livet då jag vill bli en beridare. Så nu är jag sjukt glad och på Fredag smäller det igen, då sattsar vi på samlad trav och galopp kanske. Tänkt visa en film där hon inte alls ville och detta var det lättare varianten av hennes bus, då ska ni bara veta den svåra. Och här finns en film där hon visade sitt rätta ja Kommentera om det inte funkar att kolla på klippen :) Ha det gött /Jussie, Icco & Ashley

2 lugna pass

Började med att rida Meja, blev bara ett lätt skritt pass idag på ca 20 minuter. Tränade mycket lång och låg då hon gärna går i en väldigt hög form, tyckte det gick superbra. Tränade även en del på volter och att flytta för skänkeln.
Hon var positiv hela passet och mötte mig i hagen när jag skulle hämta henne. 


Efter det så red jag Tuva, blev mest skritt och trav och inte heller ett så långt pass, kanske 20 minuter. Hon var lite seg, men väldigt glad.

//Emelie 

helt slut

Helt slut i hela kroppen. Har åkt på en förkylning.. Men senare blir de teänibg med Cindy hos Regina. Ska eventuellt rida hennes ungponny.. Spännande.. Men skriver mer om de sen :) / Elinne









Ägarbyte

Nu är ägarbytes lappen inskickad till svensk transport, så snart står jag som ägare till min lilla häst :)
/ Emelie 



Mina profildagar

Godmorgon alla bloggläsare! Igår skrev jag ett inlägg och presenterade mig och de två tok hästarna Icco & Ashley, idag tänkte jag skriva om gårdagens pass i stallet på skolan även longerspasset med Icco. Jag går ju som sagt på en skola där vi rider, denna veckan har vi profilvecka och det betyder att vi hållet på med våra inriktningar. I måndags var vi iväg och hoppade terräng, det bästa jag någonsin har gjord och med världens finaste häst också. Igår så höll en ryttare vid namn Carl föreläsning för oss, först lite teoretisk och han berättade hur det var att jobba i Danmark och lite mer hur han kom dit där han står idag. Något jag inspirerade mig då jag ska bli häst skötare och förhoppningsvis beridare.Efter ca 40 minuter av de teoretiska så skulle han visa upp när han rider 4 olika hästar. Den första hästen var en unghäst på 4år som skulle säljas. Han ville att vi skulle kolla på hästens exteriörs, gångart, utvecklingsförmåga osv. Och den var så jäkla fin, efter det kom en 10årig häst in och vi fick då också kolla på dess exteriörs, gångart osv. Och den var verkligen fin, hade finare kroppsform. Men då förstår ju man varför också haha! Efter det kom en liten häst in (nappade inte upp på åldern) men han visade först med en annan ryttare på, sedan tömkörde han och sedan gjorde han samma rörelser fast med den andra ryttaren på. Och när den sista hästen kom in så var det hans helt egna 16 åring, så vacker, så stor och väldigt fina gångarter. Han visade förlängd trav, ökad galopp, galopp ombyten osv en häst jag skulle vilja sitta på haha. Efter det så var det vår tur att rida för honom. Jag fick då Creon en herre på kanske 168-170cm i mkh, min favorit. Då gruppen före skulle rida först så var det att stå och pyssla med honom, det fanns ju inget annat att göra förutom att kolla på när den gruppen red. När det var vår tur så kändes det väldigt bra och redan ifrån start. Jag har väl alltid haft svårt med min sits, jag blir lite ostabil och det blir bara skumpigt. Idag så sköte han sig galant och fattade många och fina samlade galopper, jag har nog aldrig varit så nöjd i hela mitt liv. När jag och Ashley kommer igång så ska jag se ifall han tar privat lektioner, han var riktigt grym. Han gjorde så att jag hittade Creons knappar lite snabbare den här gången och han hittade även mina små och enkla problem till en bättre sists. Jag kan ju säga redan nu att jag är fortfarande glad över det passet. Nu blir det i alla fall att dra sig vidare ut till stallet igen, Dennis (instruktör/lärare) bad oss ha på oss träningskläder, så nu blir det spännande och se vad vi ska göra. Jag får ju dock inte springa på grund av min fot, men andra saker kan jag nog göra. Efter det så blir det nog att rida, för tredje gången den här veckan + att jag rider min egen så det blir dubbelpass hela veckan och att jag ibland rider Ashley haha. Men ni får ha det så gött/ Jussie, Icco & Ashley

Josefin Lindholm

hejsan bloggen, första inlägget på den här bloggen spännande. Men som man alltid gör på en del nya inlägg det är att presentera sig själv. Mitt namn är Josefin kallas oftast Jussie, jag går andra året i gymnasiet på Real gymnasiet i Borås och läser då Naturbruk och inriktning häst. En del undrar vad man får göra när man har ”inriktning häst” det är allt ifrån teori, ridning, körning (vissa tillfällen) visitera en häst, häst vid hand, longera, tömköra, mysa, gosa och senare kommer vi att få sko osv. Det är en riktigt spännande inriktning. Jag har väl si sådär bestämt min framtid och det är i trean ta häst skötarexamen och sedan börja jobba antingen i Danmark eller Tyskland, jobba mig uppåt och sedan förhoppningsvis bli beridare. Detta är något jag kommer att göra i ca 20år, sedan de sista 44åren kommer jag att utbilda mig till en hippolog och bli ridinstruktör. Jag har ridit i 8år (i januari) har haft allt ifrån sköthäst, medryttarhäst, halvfodervärd och vart fodervärd. Nu äger jag min helt egna häst, det är väl en väldigt stor dröm för oss ryttare. Men han är ett Varmblod, heter Icco star, men kallas Icco, född 1988-04-12 och är då 25år i år. En charmig, gosig, busig och en häst man kan inte sluta älska. Han har gett mig många om och men och lärt mig så mycket på honom. Han är nu pensionerad och kommer endast ridas lätt på banan och främst ute i naturen.

När jag skaffade Icco så var han grund riden, kunde fatta galopp utomhus och kunde inte riktigt trava i form. Jag började jobba de första två månaderna utomhus i backar, galopperade i svängar och började lära honom att gå på tygeln än att flaxa i luften. Den tredje månaden så började jag rida i paddocken ca 2 dagar i veckan, under de dagarna tränade jag att han skulle gå i form i skritt. Efter 5 månader kunde han gå i form och han hade byggt en massa fina muskler. Efter 8 månader kunde han trava i en väl och bra form efter ca 10- 12 månader kunde han galoppera i paddocken och inte i en rus galopp utan en lagom fort galopp. Jag har nu ägt Icco i 508 dagar ja det är väl något på 1år och 3-4 månader. Han var det bästa köpet jag någonsin har gjort, fick en fantastisk häst på 24år för 3000kr. Utan honom hade jag inte haft denna balansen jag har, sitsen eller något Nu har jag även vart och provridit en häst vid namn Ashley Flight kallas Ashley. Hade min första provridning på henne i söndags och det gick fantastiskt bra. Och kan dock bara beskriva henne kort ifrån mina egna och lite ifrån ägarens ord. Ashley är en väldigt klok dam, smart, charmig, otroligt busig och väldigt, väldigt vacker och rida. Men denna lilla dam på 160 mkh och är 11år men beter sig som 3 år i huvudet. Vad jag fick reda på då (inget jag har upplevt än) är att hon kan sticka vid uppsittning, vid trav och galopp kan och rusa iväg i 200km/h få ryttaren obalanserad med att skuta ut med rumpan och sedan sticka hon har förr stegrat sig, vid avsittning flyger hon åt sidan. Men när jag red henne så hoppade jag upp som man gör på en unghäst, man hänger i sadeln och visar att man är där. När hon blir lugnare i kroppen och blicken så tar jag sakta över foten i stigbygeln och sedan satte jag mig ner, visst blev hon spänd när jag satt där men gjorde inget mer väsen av sig. Jag började sedan skritta i höger var och allt gick super bra och hon sköte sig galant. När jag sedan vände över till vänster varvet så sköt hon ut med rumpan, men jag fick tillbaka henne igen på samma spår.
Mina ord om henne är att hon är en fantastisk häst att rida, verkligen ingen nybörjar häst och kan endast ridas av väldigt få ryttare. Hon är väldigt sido skygg, lite så där obehagligt att ha en ryttare på. Men om man får en dålig start i livet så är det väldigt svårt att få till en bra start under en natt. Jag trivdes så jäkla bra på den hästen och Ashleys ägare trivdes med mig. Fick en massa fina kommentarer även av deras tränare. Så nu får jag träna och sedan tävla henne, detta kommer bli så jäkla spännande och jag är så peppad över det här året. Men nu blev detta långt så ha det gött // Jussie, Icco & Ashley

Icco star och jag
 
Icco
Ashley Flight

Tömkörning

Blev ett kort tömkörningspass på ca 20 minuter, tränade mest på volter. Tyckte att hon jobbade på bra och var positiv.
Köpte även en assnygg HV polo vinterjacka.
Slänger upp några mobilbilder




Emelie Birgersson

Hej!
Jag heter då Emelie, jag är 16 år och bor nere i Skåne.
Läser första året på gymnasiet med samhälle inriktning.
Jag äger 2 kaniner och 1 häst.
Min häst är en varmblodig travare som heter Motowns Mejram, men kallas för Meja. Hon är 7 år och jag har haft henne på prov under sommaren, men köpte henne för snart 3 veckor sedan.
Hon har endast varit riden under tiden som jag har haft henne och hon fungerar super som ridhäst och jag kan trava henne uppsuttet och vi har börjat lite smått med hoppning dock endast små kryss på ca 30cm, men det är en början i alla fall
 
 

Jag rider även en ponny som heter Tuva, tränar mest hoppning med henne och på grund av min hopprädsla så har vi inte tävlat så mycket mer än några klubbtävlingar och Pay and jumper.
Jag har ridit henne i ca 3 år och kommer fortsätta att rida henne ca 1 dag i veckan
 


Utöver detta så sköter jag en liten minishettis vid namn Maja, henne kör vi och tricktränar mest med,
 
 
 


Så där är en liten introduktion av mig och hästarna jag tar hand om, kommer nog bli mest uppdatering om Meja. men såklart även en del om de andra 2.

//
Emelie
 

Elinne Mickelsson

Hejsan, mitt namn är Elinne Mickelsson och jag är 15 år. Jag bor utanför Örebro på en gård. På gården har vi 6 hästar, 2 katter & 1 hund. 
 
Jag tränar regelbundet hoppning för tränare med mitt varmblod. Cinderella Star, "cindy" som hon kallas är född 2001 och är startad upp till La hoppning. CIndy är en maxad D-ponny. Jag köpte henne för 3 år sedan och då va de bara ett helt vanligt omusklat varmblod som inte hade hoppat så värst mycket. Nu 3 år senare är vi uppe på La nivå och de är någonting jag kommer vara mycket stolt över resten av mitt liv. Och hon hoppar 130cm med mig på ryggen :,)
 
 
Sedan har vi 2 ston som just nu går med föl som kommer nästa sommar. 
"Sessan" & "Rocket" :)
^Rocket
^Sessan 
 
Sen har vi min åring. Förra året i feberuari köpte vi Rocket. De visade sig att Rocket va naturligt betäckt. Så i slutet av augusti 2012 kom ett litet sto.
Ämtsätters Estelle blev namnet. Ämtsätter heter gården vi bor på och Estelle fick stå för att Viktorias (prinsessan) bebis blev döpt till Estelle samma år. 2 Små prinsessor. 
Ang. "Stellas" pappa, jag kollade lite med Rockets förra ägare oså sen fick vi fram namnet på en häst som troligtvis är pappan, ett varmblod. Stella är 50% halvblod och 50%varmblod. 
Stella blir troligtvis min övergångshäst sen när jag fyller 18 och inte får tävla ponny. 
I dagsläget är Stella ca 148 cm.
 
På bilden under är Stella 1 dag gammal. 
 
 
Sen har vi Sindra och Mattan. 
Sindra är mammas varmblod. CIndy och Sindra har samma pappa. 
Mattan är min "lillebrors" ponny. Han är arab. :) 
 
 
Så nu vet ni lite om hästarna. 
Ni kommer läsa mest om Stella och Cindy. :) 
 
/Elinne
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0